Lomma

Flera inbrott i Bjärred under nyårshelgen

Under nyårshelgen har minst fyra inbrott anmälts i Bjärred. ”Tjuvarna passar på under helgerna när folk inte är hemma”, säger kommunpolis Håkan Persson.

Det första inbrottet inträffade på Ruriks väg under natten mellan den 30 och 31 december. Inbrottstjuvarna hade tagit sig in i bostaden genom att bryta upp ett fönster. Det är ännu oklart vad som stulits.
På kvällen på nyårsafton var tjuvar framme igen. Den här gången drabbades en villa på Fridas väg. En granne upptäckte att ett fönster på huset hade brutits upp och larmade polisen.
– Från det tillfället har vi en del intressanta iakttagelser som vi jobbar vidare med. Vi har bland annat fått in information om en bil som eventuellt ska ha använts, säger Håkan Persson.
Tidigt på nyårsdagens morgon, vid halv sex-tiden, var det dags igen. Polisen åkte då till en bostad på Lobovägen efter att ett inbrottslarm gått igång. När patrullen kom fram var tjuvarna borta, men en av polishundarna fick upp ett spår. Spåret ledde till huset intill. Där upptäckte man att också det huset haft oönskat besök av tjuvar.
Tror ni att samma gärningsman kan ha gjort sig skyldig till alla inbrotten?
– I de två senaste fallen är det förmodligen så, eftersom husen ligger brevid varandra och brotten skett inom samma tidsperiod. I de två andra fallen är det mer osäkert, säger Håkan Persson.
Trots inbrotten som inträffade under nyårshelgen visar statistik från polisen att inbrotten i Lomma har halverats under det senaste året.
Läs mer:När bostadsinbrotten minskar, fortsätter Lommaborna att mobilisera sig
Vill du läsa fler nyheter från Lomma? Gilla "Här i Lomma" på Facebook.
Gå till toppen