Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Polisen: ovanligt lugn nyårshelg i Malmö

Det sköts inte helt oväntat mycket fyrverkerier under nyårshelgen. I vissa fall riktades pjäserna mot blåljuspersonal. Men polisen beskriver ändå helgen som ovanligt lugn.

– Det har varit en jättelugn nyårshelg med väldigt få anmälningar. Man har uttryckt att det varit lugnt till och med i jämförelse med en vanlig fredags- och lördagskväll, säger Nils Norling, pressinformatör på polisen, när han summerar rapporterna från Malmö.
Bild: Patrick Persson
I anmälningsskörden finns tretton bostadsinbrott, spridda över hela Malmö och inte fler än vad som brukar ske en vanlig helg. Det har även skett en handfull bränder som polisen ser något allvarligare på, bland annat på Bangatan och Von rosens väg där det tog eld på balkonger. Men summeringen från nyårsfirandet som helhet ger färre anmälningar om misshandel och grövre våldsbrott än vanligt, med undantag för en anmälan om en våldtäkt som ska ha skett i en bostad.
Läs mer: Nyårsafton: Strömavbrott, fylleri och småbränder
– När det gäller tafsare på offentlig plats har jag inte sett något. Men det finns ett mörkertal när det gäller den brottskategorin och det är inte omöjligt att det kommer in senare, säger Nils Norling.
Polisen har funnits på plats där det samlas mycket nyårsfirare, som på Möllevångstorget och vid Operan. Nils Norling berättar att bemanningen har sett ut som inför en vanlig lönehelg.
– Vi har varit på platser med mycket folk och då har det riktats pjäser mot räddningstjänst och patruller, säger Nils Norling.
Händelserna ska inte ha resulterat i några anmälningar eller skador.
Vad är anledningen till att helgen som helhet varit så pass lugn?
– Vedervärdigt dåligt väder har det ju inte varit. Det är naturligt att det går upp och ner. Ibland har folk det bara trevligare och det blir inte lika mycket stök.
Gå till toppen