Vellinge

Skifte på campingen – krog, aktiviteter och nöjen utlovas

Ny krog, fler nöjen och aktiviteter, lekplatser och utegym. Nu har upprustningen av campingen i Falsterbo inletts.

Anna och Ola Ambuhm tog över campingplatsen i Falsterbo vid årsskiftet.
Kommunens avtal med den tidigare arrendatorn gick ut vid årsskiftet. Nu tar företaget Fritid Österlen, som driver Tobisviks camping utanför Simrishamn, över efter att ha tecknat ett 25-årigt arrendeavtal med Vellinge kommun.
Företaget ska de närmaste åren satsa cirka 20 miljoner kronor på en upprustning. Kommunen skjuter till ytterligare fem miljoner. Målet är att höja statusen från dagens tre stjärnor till fyra.
Bakom företaget Fritid Österlen står makarna Ola och Anna Ambuhm. Campingen - som numera har bytt namn till Falsterbo resort – öppnar för säsongen den 12 april.
Till dess ska en rad förändringar hinnas med.
– Vi började arbetet med stugorna idag. Alla befintliga övernatningsstugor ska rustas upp och fyra nya större ska byggas. De kommer att gå i samma stil som badhytterna i Ljunghusen, säger Ola Ambuhm.
Vidare ska el och vatten förnyas på alla platser, en ny servicebyggnad uppföras och 38 nya ställplatser för husbilar tillkomma.
Två nya lekplatser och ett utegym utgör ytterigare förändringar. De senare blir öppna för så väl boende på campingen som tillfäliga besökare.
Under nästa vinter fortsätter sedan ombyggnaderna när en ny byggnad för reception och restaurang uppförs.
Men tanken är att det redan i sommar ska finnas ett ökat utbud av aktiviteter och mat och dryck.
– Det ska det hända mycket mer framöver. Därför satsar vi på aktiviteter och underhållning för familjer. Det handlar om motionsaktiviter, barnklubb, musikkvällar och annan underhållning, säger Ola Ambuhm.
Den planerade restaurangen kommer att finnas i tillfälliga lokaler den kommande säsongen.
– Man börjar med ett enklare utbud. När den nya restaurangbyggnaden är klar nästa år höjs nivån, säger Ola Ambuhm.
Restaurangen och underhållningsevenemangen kommer att vara öppna både för campingens gäster och för utomstående. Däremot blir exempelvis barnklubben reserverad för de som bor på campingen.
Gå till toppen