Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Mat & Dryck

Stadsodlingen flyttar inomhus – året runt

Örter och grönsaker som närodlas i överblivna lokaler mitt i stan – utan tillgång på sol eller särskilt många kvadratmeter. Framtidens stadsodling är här och kan snart förse oss med lokalproducerad frukt och grönt både sommar och vinter.

Robin Lee, Petter Olsson och Natalie de Brun driver företaget Grönska som odlar basilika med vertikal odlingsteknik som bygger på LED-lampor och hydroponi.Bild: Stina Stjernkvist/TT
En kraftig doft av basilika möter bakom väggen av bubbelplast inne i en nedlagd värmecentral söder om Stockholm. I en mörk lokal samsas hundratals basilikaplantor om ett utrymme på några kvadratmeter.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen