Svedala

Svedalarevyn firar 25-års jubileum

I 25 år har Hasse Hardenstedt och hans medspelare roat Svedalaborna med Svedalarevyn. I årets jubileumsföreställning visas både nytt material och gamla godbitar från tidigare revyer.

Hasse Hardenstedt har inga planer på att gå i pension, trots att han redan varit med i Svedalarevyn i hela 25 år.Bild: Henrik Rosenqvist
Revyn har premiär i Folkets hus den 7 januari. Därefter spelas ytterligare 12 föreställningar fram till den 25 februari.
– Av någon anledning kräver folk alltid att jag ska vara dam i någon av sketcherna, så det ska jag vara. Annars kommer vi både att bjuda på nyskrivet material baserat på aktuella händelser och några gamla favoriter. Det finns vissa scener som folk fortfarande snackar om fast det har gått flera år sedan vi spelade dem, säger Hasse Hardenstedt.
Det var han som startade Svedalarevyn för 25 år sedan. Redan då trodde han på att föreställningen skulle bli en succé.
– Jag trodde verkligen på att det skulle gå så bra som det har gjort. Man måste vara positiv och tro på det man gör. Om jag startar något så kör jag på hela vägen.
– Och biljetterna går åt som smör i solsken, så det verkar som om publiken håller med.
Minns du något särskilt roligt som har hänt under alla de här åren?
– Jag kan inte peka ut något särskilt, det är lika roligt varje år. Till och med när vi repeterar ligger vi dubbelvikta och grinar.
Tror du att revyn finns kvar om ytterligare 25 år?
– Det ver jag inte, då är jag nästan 100 år. Men det är verkligen ett heltidsarbete med att skriva manus, hitta rätt skådespelare, en bra regissör och duktiga musiker. Sedan ska man repetera också. Jag har lite svårt att se att någon annan tar tag i det.
Men du har inga planer på att pensionera dig från revyn?
– Nej, det har jag inte. Om ingenting oförutsett händer så blir jag kvar på scenen i flera år till. Jag är lite sådan, jag kör till the bitter end.
Nu håller alla de medverkande i revyn på med de sista förberedelserna inför premiären den 7 januari. Trots att ensembeln drabbats av sjukdomar i olika omgångar känner sig Hasse Hardenstedt förberedd och ser fram emot att ställa sig på scenen igen.
– Vi är alltid redo och det ska bli roligt att få roa Svedalaborna och alla andra i publiken igen.
Gå till toppen