Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Trolig brottsplats hittad efter skjutningen på Rosengård – fyra personer anhållna för mordförsök

En 18-årig kvinna hittades skjuten nära en falafelrestaurang på Rosengård i natt vid 03.30-tiden. På tisdagseftermiddagen spärrade polisen av en lägenhet där skjutningen tros ha ägt rum. Senare på kvällen meddelades att ett flertal personer gripits. På onsdagen hade fyra personer anhållits.

Polis och ambulanser larmades vid 03.30-tiden till en skottlossning vid en falafelrestaurang på Västra Kattarpsvägen. När polis kom fram fann de en svårt skottskadad kvinna i ett grönområde strax bakom falafelrestaurangen.
Bild: Patrick Persson
Ambulanser kallades fram och tog snabbt hand om den skottskadade. Polispersonal spärrade sedan av en stor del av grönområdet och ca 300 meter av Västra Kattarpsvägen i höjd med falafelrestaurangen. Det kunde dock senare konstateras att själva skjutningen inte hade ägt rum utomhus.
Enligt de första uppgifterna ska kvinnan ha varit i sällskap med en man när hon träffades av skott. Mannen fanns kvar med henne när den första patrullen kom till platsen. Han har hördes av polisen men var initialt inte misstänkt för något brott.
– Det finns ingen känd hotbild mot den skottskadade kvinnan, säger Malmöpolisens pressinformatör Nils Norling, som berättar att det samma gäller för mannen.
– De ska ha tagit sig en bit från platsen där det inträffade, säger Nils Norling som inte vill gå in på vad mannen och kvinnan har berättat om hur skottlossningen gick till.
Bild: Patrick Persson
På tisdagseftermiddagen spärrade polisen av en lägenhet i närheten av platsen där kvinnan hittades.
– Vi har under dagen gjort några frihetsberövanden. Det har lett till att några personer blivit anhållna, men jag vill inte uttala mig om hur många det är, säger Fredrik Bratt, informatör på Skånepolisen.
Han vill inte heller uttala sig om var gripandena ska ha skett.
Samtliga anhållna ska vara misstänkta för mordförsök.
En teknisk undersökning har genomförts i den avspärrade lägenheten.
– Det har gjorts fynd där som gör att man tror att det är där som brottet har begåtts, säger Fredtik Bratt.
En åklagare har tagit över förundersökningen.
Polisen sökte under natten och morgonen av området där kvinnan hittades med vapenhundar, men utan att göra några fynd som kan kopplas till skottlossningen.
Bild: Patrick Persson
Kvinnans vårdas på sjukhus och hennes tillstånd beskrivs av Region Skånes pressjour som "allvarligt men stabilt". Polisen räknade med att kunna höra kvinnan under dagen, men det är oklart om så har skett. Det har även genomförts dörrknackning i jakt på fler vittnesuppgifter. Utredarna vill komma i kontakt med andra personer som kan sitta inne med information om vad som hänt.
På onsdagen satt fyra personer anhållna – däribland mannen som hade sällskap med kvinnan vid skjutningen – uppger polisen för TT. De fyra männen – i åldrarna 25–35 år – är skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden, för brottet.
– Ytterligare en man är anhållen i sin frånvaro, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen, till TT.
Gå till toppen