Vellinge

Höllvikenfamilj med baby och djur evakuerades undan vattenmassorna

En barnfamilj i Höllviken fick under onsdagen ta hjälp av räddningstjänsten för att undkomma vattenmassorna, skriver SVT.

Räddningstjänsten i Höllviken under onsdagens översvämningar.Bild: Hussein El-Alawi
Räddningstjänsten hade fullt upp under onsdagen när småbåtshamnar lades under vatten och hus längs kusten översvämmades i takt med att vattenståndet i Öresund steg.
Läs mer:Översvämmade hamnar och källare när Öresund steg på onsdagen
I Höllviken evakuerades en familj med en nio månaders baby och "en massa djur" från sitt hus, rapporterar SVT. Vägen fram till huset var helt översvämmad och vanliga fordon hade svårt att ta sig fram.
– Vi har en familj som har ett översvämmat hus med en massa djur. Det är deras egen önskan att få hjälp att komma därifrån, säger Martin von Gertten på räddningstjänsten i Trelleborg till SVT.
Det var inte de enda djuren i nöd under onsdagens översvämningar. 30 minigrisar i en lastbil fastnade för en stund i en vattensamling i Höllviken vid 19-tiden. När polis och räddningstjänst kom fram till platsen visade det sig handla om en lastbil med grisar som skulle utfodras, och lastbilen hade kommit loss för egen maskin.
SMHI har utfärdat en klass 2-varning för mycket höga vattenflöden i Öresund.
Vid 18-tiden var vattenståndet som högst i Skanör. Där var det då 153 centimeter över det normala, enligt SMHI. Även i Malmö steg vattnet högt över det normala – 145 centimeter högre vattenstånd än vanligtvis mättes upp i Klagshamn.
Vid 20-tiden hade vattenståndet börjat sjunka undan igen, enligt SMHI.
Läs alla artiklar om: Högt vattenstånd i Öresund
Gå till toppen