Sport

Trotjänare lämnar Svedala Volley

Förändringar i Svedala Volley gör att sportchefen Jörgen Larsson lämnar klubben.

Jens Bredberg.Bild: Foto Privat
Som tränare och sportchef har Jörgen Larsson varit med om stora delar av Svedala Volleys framgångsresa de senaste åren när laget var tillbaka i elitserien och tog sig till SM-final 2014.
Nu har han och klubben bestämt sig för att skiljas åt.
– Vi var inte överens om hur Svedala Volley går vidare. Vilka satsningar vi ska göra och då landade vi i det här beslutet, konstaterar klubbens ordförande Jens Bredberg.
Utan att säga det rakt ut vill klubben hitta en mindre kostsam satsning på elitlaget och ge den egna barn och ungdomsverksamheten ett större utrymme.
– Vi vill knyta ihop de delarna med elitlaget och bli en klubb – en gemenskap, säger Jens Bredberg, som dock är tydlig med att han vill fortsätta se damlaget tillhöra eliten.
Däremot förklarar han att det är ett begränsat intresse i Svedala för elitlaget trots att man stått för framskjutna placeringar de senaste åren.
– Tyvärr mäktar vi inte längre med att skrapa ihop de resurser som krävs för de satsningar som vi haft tidigare. Den målsättning som Jörgen hade kräver också ett större behov av människor som engagerar sig i det här och de hittar vi inte. Vi är en klubb som drivs av väldigt få personer, säger Jens Bredberg.
Efter Jörgen Larssons avsked kommer damlagets tränare Sebastien Bougeatre få ett större ansvar för elitlaget.
Sydsvenskan har sökt en kommentar från Jörgen Larsson utan framgång.
Gå till toppen