Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Lundapride blir större och stoltare

När Lundapride 2017 drar igång den 19 maj så varar tillställningen i tre dagar, istället för en som tidigare.

Lundapride 2014Bild: Andreas Paulsson
Årets tema blir "Tillsammans" och planeringen är i full gång.
– Pride är något som fortfarande behövs i Sverige och i Lund. Alla känner någon som identifierar sig som HBTQ+ även om personen inte har kommit ut. Det kan vara en förälder, kollega, kompis eller syskon och det är därför detta är frågor som påverkar oss alla. Det är bara tillsammans vi kan göra skillnad, säger Charlie Hedhav, en av projektledarna.
Främsta anledningen till att en dag blir tre är att arrangemangen inte ska krocka. Alla ska hinna ta del av allt, enligt Charlie Hedhav.
– Planeringen än så länge är mjukstart på fredagen med scenprogram. På lördagseftermiddagen öppnar Pridepark i Lundagård med utställare och det blir scenprogram med talare och artister som följs av parad och klubb på kvällen. På söndagen hålls föreläsningar i Domkyrkoforum.
Lundapride hölls första gången 2014 och har vuxit sedan dess. Förra året deltog runt 2000 personer i festivaltåget.
Nytt för i år är att Lundapride ska vara fossilfritt.
– Så långt det går ska Lundapride vara fossilfritt och det blir inga fordon som använder fossila bränslen. Maten blir vegansk, för vi tänker att det är något alla kan äta, säger Charlie Hedhav.
Gå till toppen