Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sträng kyla tar många människoliv i Europa

Temperaturerna har legat långt nedanför nollan på många håll i Europa de senaste dagarna. Tiotals människor har fått sätta livet till i kylan.

Förra vintern, som var ovanligt mild, omkom totalt 77 människor till följd av kyla i Polen. Arkivbild.Bild: Alik Keplicz/AP/TT
Tio människor omkom i Polen i går, till följd av den stränga kyla som svept över Europa, meddelar säkerhetsmyndigheter i landet. Det gör söndagen till den värsta dagen hittills den här vintern, sett till köldrelaterade dödsfall. Totalt har 65 människor omkommit av kyla i Polen sedan november.
I vissa områden i landet har temperaturen sjunkit under minus 20 grader och polisen har bett människor att hjälpa dem som riskerar nedkylning, speciellt de hemlösa.
Totalt i Europa har 33 människor omkommit av kylan de senaste dagarna, de flesta migranter eller hemlösa. En 68-årig man hittades ihjälfrusen i makedonska huvudstaden Skopje. I Italien hittades en man i 80-årsåldern död i ett hus utan uppvärmning.
I Serbien har temperaturen på sina håll sjunkit till minus 30 grader, och migranter har försökt ta skydd i magasin vid järnvägsstationen.
– Ingen hjälper oss, det är väldigt kallt och jag är orolig att vi inte kommer klara det här, säger 16-årige migranten Ismail.
I Grekland har flera migranter mist livet till följd av kylan och landet har nu börjat flytta människor till provisoriska, uppvärmda boenden.
Gå till toppen