Lomma

Varningen till föräldrar: Hota inte barnen med att polisen ska komma och ta dem

Även om du är trött och ditt barn är skrikigt och bångstryrigt ska du inte hota med polisen. Det kan få ödesdigra konsekvenser i en nödsituation.
I ett inlägg på Facebook går polisen i Kävlinge, Burlöv, Lomma och Staffanstorp nu ut och varnan föräldrar för att göra barnen rädda för ordningsmakten.

I inlägget som polisen publicerade i lördags beskrivs en situation där en småbarnsfamilj begett sig till ett köpcentrum för att handla. Efter en mysig fika får den medtagna och hypotetiska treåringen plötsligt så mycket energi att en svettig förälder i desperation hotar med att polisen kommer om barnet inte lugnar ner sig.
Polisen beskiver sedan vad som skulle kunna hända följande dag:
”Er 3-åring springer bort i sina nya vinterskor när ni är på lekplatsen och syns inte till. Ni letar förtvivlat men utan framgång. Ni ringer polisen i hopp om att vi ska hitta er 3-åring och det snabbt. Vi tar alla lediga resurser i anspråk och letar i området. Vi ropar, hundar letar, bilar och motorcyklar kör runt i hopp om att hitta rymlingen. Dessvärre ringer orden ”polisen tar dig om du inte är snäll” i er 3-årings huvud.”
Föräldrar ombeds istället att ta med sig sina barn och komma fram och säga hej om de ser några konstaplar, allt för att barnen inte ska vara rädda.
I inlägget skriver poliserna Peter och Simon också att: ”Vi möter otroligt nog många barn som är livrädda för oss och det gör ont i ett polishjärta.”
Inlägget har i skrivande stund fått nästan 60 000 reaktioner och delats över 18 800 gånger.
Här nedan kan du läsa hela polisens inlägg.
Gå till toppen