Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Cibicki tillbaka i MFF: ”Det är här jag hör hemma”

En strålande glad Pawel Cibicki firade sin 22:a födelsedag och tyckte att allt bara var underbart, trots tuffa fystester med Malmö FF. – Det är roligt att vara tillbaka. Det är här jag hör hemma. Så enkelt är det. 2016 är bortglömt nu.

Pawel Cibicki är tillbaka i MFF efter utlåningen till Jönköpings Södra: "Jag har utvecklats. Jag har blivit mycket mognare på planen", säger han.Bild: Hussein El-Alawi
Pawel Cibicki lånades ut till Jönköpings Södra hela förra säsongen och vi vet alla hur det gick. Succé både för laget och Cibicki. Det blev många mål och assist för MFF-talangen, men valet att vända "hem" var självklart.
– Det är alltid målet när man går utomlands, säger Pawel Cibicki och skrattar och rättar sig själv snabbt ...
– ... jag menar när jag gick till Jönköping. Men man vill alltid komma tillbaka. Jag tänkte inget annat och det känns skönt nu.
Den tillfälliga flytten till Jönköping är han väldigt nöjd med.
– Kanske blev jag lite bekväm i MFF. Började samtidigt tänka. Kändes kanske att man inte var den startspelaren som Malmö sökte. Inte än. Flytten gav mig jättemycket. Jag fick 25 matcher som startspelare. Det var det jag sökte när jag stack. Sen att det gick så bra, det trodde jag inte det skulle göra. Men nu är det historia, nu börjar man på noll.
För Pawel Cibicki kan tränarbytet från Allan Kuhn till Magnus Pehrsson vara en fördel. Inte för tränarnamnen i sig, men det faktum att alla börjar om.
– Exakt. Så känns det för mig. Och han har säkert koll på vad jag gjort i Jönköping och vad alla andra gjort. Det känns bra. Jag har redan bevisat rätt mycket vad jag går för. Kommer hem med en annan status nu. Men det är samtidigt historia. Jag ska prestera bättre, bevisa på nytt att jag håller måttet, sen är det upp till tränaren om han spelar mig.
Håret är om möjligt aningen längre, Cibicki står och snackar med Tobias Sana när Sydsvenskan ber om en pratstund. Han känner sig hemtam, sprudlar.
– Ja, det är klart. Jag var här en hel del under förra året också. Jag känner alla. Det var bra skönt att bara komma tillbaka till omklädningsrummet.
Under utlåningen blev det också klart att Pawel Cibicki förlängde sitt kontrakt. Det nya gäller tre säsonger till med MFF och förhoppningarna är stora inför 2017.
– Det är klart att vi ska spela mycket bättre fotboll än vi gjort. Och ta den andra stjärnan. Den ska på matchtröjan nästa år. Det ska den. och sen vill man ju alltid ut i Europa.
Stjärnan som Pawel Cibicki refererar till är den som indikerar att man har tio SM-titlar. MFF jagar den tjugonde ...
– Jag har utvecklats. Jag har blivit mycket mognare på planen. Tar ett större ansvar. Tänker inte bara på att göra mål, utan på framspelningar också, lite större register. Men man kan alltid utveckla allt lite mer - men det är på gång!
Gå till toppen