Vellinge

Hopprepsmästare slutar tävla

Efter att ha tagit två brons vid hoppreps-VM i Malmö förra året väljer nu Oliver Åström Möller att hoppa av reptävlandet.

Nu är det sluttävlat för Oliver Åström Möller.Bild: Foto: privat
– Eftersom jag har flyttat och börjat plugga i Lund så finns det inte tid och möjlighet att satsa på hopprep framöver. Delst tar studierna mycket tid och sedan finns det ingen förening att träna med i Lund så jag väljer att lägga av med tävlandet, säger han.
Att åka till Höllviken för att träna flera gånger i veckan är inget alternativ.
– Troligen är min tävlingskarriär över och det blir inget EM i Portugal i sommar, men jag kommer att fortsätta med olika uppvisningar.
För förra årets VM-brons fick han vid årsskiftet ta emot Vellinge kommuns idrottsstipendium på 5 000 kronor som han delar med sprintern Kasper Kadestål.
– Det är kul att även vi som sysslar med mindre sporter uppmärksammas. Vi tränar ju lika mycket som andra idrottare, menar han.
Pengarna är numera undandstoppade på ett särskilt hopprepskonto som används till olika resor. Viktigast de närmaste åren är ändå utbildningen i ”service management” med inriktning på hälsa och träningsbranschen som han läser i Lund.
Gå till toppen