Åsikter

Läsartext: Vi måste fylla hålen innan gottar oss åt överskott

Lagning med grus håller inte.Bild: Bertil Wilén
Debatten om det var rätt eller inte att skicka 8,5 miljoner till anställda inom Vellinge kommun har fått många att reagera. Även mig – inte så att jag missunnar någon en slant till jul men så länge som det finns hål att stoppa pengarna i så borde kanske detta åtgärdas först innan man räknar ut överskottet.
Kommun är väghållare i Vellinge (undantaget vissa sträckor som Trafikverket ansvarar för) men tycks ha övergett vägen genom Kämpinge by. Inte nog med att vägen är på tok för smal och direkt farlig att möta större fordon på – den är full av hål på ytterkanterna dit man ju måste söka sig vid ett möte med till exempel en buss.
Jag vågar knappt tänka på vad som kan hända en cykel på kvällen med dålig sikt.
Det kan väl inte helt ha förbigått kommunens ansvariga att man bygger ut kraftigt i Rängs sand med omnejd. Trots det händer inget. Här finns det stora hål att stoppa överskotten i – oavsett om det är Trafikverket eller kommunen som är väghållare. Någon måste agera nu.
Som om detta inte vore nog så finns det massor av hål i gator och vägar efter fibernedläggningen. För närvarande är det uppenbar risk att fjädringarna går i sönder till följd av stora och djupa gropar på många ställen i Höllviken.
Många hål har lagats med grus säkert tio gånger. Men varför inte se till att fylla dessa permanent? Det går utmärkt att få tag på asfalt även i dessa dagar.
Som sagt: innan vi gottar oss åt överskott i kommunen så borde kanske verkligheten komma ifatt och åtgärdas.

Bertil Wilén

Höllviken
Läs mer:Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen