Malmö

Nya bråk på Värnhemsskolan

Två dagar i rad har polisen fått rycka ut till Värnhemsskolan efter nya bråk.

I mitten av november stängdes hela Värnhemsskolan och tusen elever skickades hem efter ett stort bråk. Minst nio personer blev misshandlade och femton elever stängdes av från skolan under en vecka.
Efter storbråket anlitade skolan också väktare, som kontrollerar att det bara är behöriga elever på skolan som släpps in.
Värnhemsskolan MalmöBild: Hussein El-alawi
Nu har polisen fått rycka ut till skolan igen. Efter lunchrasten i tisdags började en elev och hans kompis, som inte går på skolan, att bråka med ordningsvakterna utanför entrén. De två tonårskillarna hotade och knuffade ordningsvakterna, som tryckte på överfallslarmet. När polisen kom dit fortsatte bråket genom att en av killarna försökte slå poliserna och gjorde våldsamt motstånd när de greps och kördes iväg till polisstationen.
I måndags ryckte polisen också ut till Värnhemsskolan, efter larm om att en elev hade en kniv på sig. När polisen kom dit ville inga vittnen prata med dem. Men polisen hittade en kniv, som de tog med sig.
– Den elev som hade med sig en kniv är tills vidare avstängd från skolan. Vi accepterar så klart inte att man har med sig vapen till skolan, säger Johan Ahlström, som är rektor på Startskolan, som ligger i samma kvarter som Värnhemsskolan.
Läs alla artiklar om: Värnhemsskolan
Gå till toppen