Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trump var med i rysk musikvideo

Nästan 20 år ägde Donald Trump Miss universum-tävlingen. Arkivbild.Bild: Jeff Bottari/AP/TT
Medan medier och politiska motståndare jobbar för fullt med att försöka reda ut vilka kopplingar USA:s tillträdande president Donald Trump kan tänkas ha till Ryssland, passar tidningen People på att uppmärksamma en bekräftad koppling: Trumps medverkan i en rysk musikvideo från 2013.
Den ryska popmusikern Emin är son till den ryska fastighetsmiljardären Aras Agalarov, som övertygade Trump att ta med 2013 års Miss universum-deltagare till Moskva. I samband med resan medverkade både Trump och deltagarna i Emins video.
Donald Trump köpte företaget Miss universe 1996 och sålde det nästan 20 år senare, 2015, efter att ha fällt nedsättande kommentarer om mexikaner. Mediekoncernen NBC Universal, som sände och producerade Miss universum-tävlingen, ville inte längre samarbeta med Trump efter att han bland annat kallat mexikaner för våldtäktsmän.
Gå till toppen