Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ibrahimovic: "Jag är Zlatan erövraren"

Tre månader. Så lång tid tog det för Zlatan Ibrahimovic att ta över England – i varje fall enligt egen utsago. "Jag är Zlatan erövraren", säger han till Manchester Uniteds webbplats.

Zlatan Ibrahimovic – erövraren. Arkivbild.Bild: Alastair Grant/AP/TT
Efter en tyngre period i september och oktober – med sex raka mållösa matcher – har Zlatan Ibrahimovic hittat formen. Minst sagt.
Den svenske anfallsstjärnan har svarat för fem fullträffar på de fem senaste omgångarna. Sammanlagt har det blivit 13 Premier League-mål i United-tröjan, vilket ger honom en andraplats i skytteligan.
Men att komma ikapp och förbi ledaren Diego Costa, Chelsea-spelaren står noterad för 14 mål, intresserar inte Ibrahimovic. I stället har han något annat i kikaren.
”Jag jagar inte någon. Jag jagar Premier League-bucklan. Det är mitt mål. De individuella grejerna kommer i andra hand", säger Ibrahimovic.
"Om laget gör det bra, gör spelarna det bra individuellt också. Jag försöker hjälpa laget genom att göra det jag gör bäst, mål och att skapa chanser för mina lagkamrater. Jag har inget individuellt mål för det klarade jag efter tre månader i England. Jag erövrade England, det tog tre månader."
Manchester United parkerar för närvarande på sjätte plats i ligatabellen, hela tio poäng efter Chelsea. Men sex raka segrar har gjort att United fått upp ångan – laget är verkligen på gång.
"På senare tid har vi vunnit och varit mer stabila som lag", säger Ibrahimovic.
Gå till toppen