Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kraftig explosion i Dalby – glassplitter flög 15 meter ut på gatan

Någon form av explosion har inträffat i en tatueringsstudio på Lundavägen i Dalby. ”Vad det är som har exploderat vet vi i nuläget inte”, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral. Polisens bombgrupp och kriminaltekniker har gått in och undersökt byggnaden.

Bild: Patrick Persson
Larmet kom strax innan klockan 22 på torsdagskvällen.
Det är oklart vad det är som har exploderat, men rutorna är helt urblåsta och stora mängder glassplitter ligger på gatan utanför.
Räddningstjänsten avvaktade polisens bombgrupp innan de gick in i byggnaden. Polisen misstänkte att det fanns mer sprängmedel i byggnaden.
Vid midnatt anlände bombgruppen och gick in och kontrollerade den söndersprängda lokalen.
– Polisens bombgrupp har nu varit inne i byggnaden. De har inte hittat något mer sprängmedel och ingen skadad i byggnaden, säger Håkan Månsson, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.
När klockan närmade sig 01 lämnade räddningstjänsten platsen.
Bild: Patrick Persson
Räddningstjänst undersökte först om det fanns gas till byggnaden.
– Vi misstänkte först att det gick gas till byggnaden, men det gör det inte, sa Håkan Månsson strax före halv elva.
Bild: Patrick Persson
Ett stort område spärrades av efter explosionen, bland annat busstorget. Gatan är täckt av glassplitter, men bageriet som ligger bredvid tatueringsstudion ska ha klarat sig utan skador.
Polisen utreder explosionen inledningsvis under rubriceringen allmänfarlig ödeläggelse.
– Vi har jobbat intensivt med ärendet under natten men på vilket sätt vill jag inte gå in på. Det jag kan säga är att det har skett en detonation som orsakat omfattande skador på fastigheten, men vi har ingen frihetsberövad i nuläget, säger Daniel Nilsson, inre befäl vid polisen i Lund.
Tidigt på fredagsmorgonen hade avspärrningarna hävts. Ärendet kommer att lämnas över till polisens grupp för grova brott under dagen.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen