Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Politiker svarar hästfolk: "Dialogen kan bli bättre"

Kommunikationen framöver ska bli bättre. Det lovar Elin Gustafsson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden med anledning av uppgifterna om att Hästalliansen inte skulle ha tillfrågats om den planerade ridanläggningen.

Två av kommunens ridsportsklubbar är oroliga för att satsningen på en ny ridanläggning, som ska ersätta Lunds civila ryttarförenings nuvarande ridhus på Smörlyckan norr om Norra Fäladen, ska drabba dem.
De två klubbarna, Östra Torns ryttarsällskap och Dalby RF, är glada för att kommunen vill satsa på ridsporten men bekymrar sig för vad det innebär för de andra ridklubbarna i kommunen.
De vill ha svar på en rad frågor: Vem bygger kommunen anläggningen åt? Kan andra klubbar hyra in sig i de nya ridhusen till gängse taxa för kommunens lokaler? Hur stor kommer hyreskostnaden att bli för LCR?
Hästalliansen uppger även att de inte har blivit tillfrågade om den nya ridanläggningen —trots att kommunen påstår det. Men enligt Elin Gustafsson har det förts dialog mellan berörda parter.
– Ridhusfrågan har varit en väldigt lång och utdragen process. Historiskt har det funnits dialog men framöver kan den bli ännu bättre. Om det är så att det finns de som inte tycker att dialogen har varit tillräcklig så är det viktigt att den förs ännu mer, säger hon.
Några svar på de konkreta frågorna från ridklubbarna kan hon inte ge i nuläget. "På grund av att arbete återstår finns det fortfarande många frågor kvar att hantera, inte minst de frågor ni beskriver om hyra etc. Detta behöver vi därför återkomma kring i den fortsatta processen", skriver Elin Gustafsson i sitt svar till ridklubbarna.
Gå till toppen