Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Zlatan: "Vi vinner igen"

Säsongens stora mål är att vinna Premier League. Men närmast handlar det om att täppa till luckan i tabellen. – Det är de här matcherna man vill spela, säger Zlatan Ibrahimovic inför Manchester Uniteds möte med Liverpool.

Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.Bild: Alastair Grant/AP/TT
39 poäng efter 20 omgångar är inte vad tränaren José Mourinho & Co hade räknat med. Samtidigt är det inget som de bekymrar sig över. Det som har varit har varit, och nu handlar det bara om att blicka framåt. Situationen gör att Zlatan Ibrahimovics Manchester United har fått ett nytt delmål: Minska avståndet till tabellens topplag.
Första utmaningen blir söndagens hemmamöte med Liverpool.
– Vi har förlorat många poäng som vi inte borde ha gjort men avståndet är mindre nu. Vi är där. Ligan är oförutsägbar. Det finns inget lag som man kan säga kommer att vara kvar i toppen och vinna allt, säger Ibrahimovic.
– Alla lag har sina svackor. Vi har haft vår, och nu vinner vi igen.
Visst är det ett formstark Manchester United som tar sig an tabelltvåan Liverpool. Efter den skakiga inledningen har klubben 15 raka matcher utan förlust och de nio senaste har slutat med vinster.
– Förhoppningen är att vi ska kunna fortsätta på samma sätt. Nu väntar vi bara på att de andra ska göra misstag. Söndagens match är ett bra tillfälle att ta poäng från ett topp fyra-lag, säger Zlatan Ibrahimovic, vars fem mål och tre assist resulterade i att han utsågs till ligan bäste spelare för december månad.
Seger i helgen skulle även innebära ett trendbrott för Manchester United. Klubben har nämligen förlorat de tre senaste matcherna mot Liverpool.

Fakta: Helgens Premier League-omgång

Lördagens matcher:
Klockan 13.30: Tottenham–West Bromwich. Klockan 16.00: Burnley–Southampton, Hull–Bournemouth, Sunderland–Stoke, Swansea–Arsenal, Watford–Middlesbrough, West Ham–Crystal Palace. Klockan 18.30: Leicester–Chelsea.
Söndagens matcher:
Klockan 14.30: Everton–Manchester City. Klockan 17.00: Manchester United–Liverpool.

Fakta: Tabelltoppen i Premier League

1) Chelsea, 49 poäng.
2) Liverpool, 44.
3) Tottenham, 42.
4) Manchester City, 42.
5) Arsenal, 41.
6) Manchester United, 39.
Gå till toppen