Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen: ”Vi vill komma i kontakt med alla som vet någonting”

På lördagen fanns fortfarande ingen gripen för dödsskjutningen av 16-årige Ahmed Obaid. Polisen ber alla som vet någonting att berätta.

Bild: Patrik Renmark
Efter skjutningen av 16-årige Ahmed Obaid i torsdags kväll kraftsamlar polisen, bland annat genom att införa så kallad "särskild händelse" för att kunna frigöra mer resurser. Men trots det senaste dygnets arbete fanns på lördagen fortfarande inga genombrott i utredningen.
– I och med att vi börjat titta på det så klarnar ju saker. Men det finns inget specifikt som vi är beredda att berätta något om. Vi kan inte äventyra våra möjligheter att klara upp det här, säger Lars Förstell, polisens presstalesperson under lördagsförmiddagen.
Polisen uppmanar alla som vet någonting om händelsen att höra av sig.
– Vi vill komma i kontakt med alla som vet, sett någonting eller har någonting överhuvudtaget att bidra med, så att vi kan klara upp det här.
– Det finns alldeles säkert personer som vet vem som ligger bakom det här. Det är oerhört viktigt att personer som vet någonting tar kontakt med oss och bidrar till att vi ska kunna klara upp det här, säger Lars Förstell.
Har ni hittat något vapen?
– Inga kommentar till det. Det finns en eller flera personer som känner till hur det här har gått till, eftersom den eller de har utfört det. Vi är väldigt angelägna om att de inte ska veta hur långt vi kommit i vårt arbete.
Det finns inga gripna eller misstänkta.
– Det är det vi jobbar med. Vi får in uppgifter som beskriver händelseförlopp och iakttagelser, och de bearbetar vi för att komma fram till en lösning.
Har er bild av hotbilden mot 16-åringen ändrats?
– Nej det kan jag inte säga. Den här pojken förekommer inte i några sammanhang där det rimligen borde kunna finnas fara för att bli utsatt för det här kraftiga våldet.
Polisen sätter fortfarande inte skjutningen i samband med något tidigare våldsbrott.
Att Malmöpolisen nu infört så kallad "särskild händelse" för sin organisation innebär bland annat att de förstärker sin närvaro runt om i staden.
– Det är för att skapa en känsla av trygghet.
Framförallt kommer polisen att röra sig mer kring Lindängen, delar av Rosengård, Fosiegården och Seved.
Under eftermiddagen frågar Sydsvenskan Lars Förstell om något nytt framkommit sedan vi talade med honom under förmiddagen.
– Det har det, men det är inget vi berättar om. Det är som vi sagt tidigare, så länge vi inte har någon frihetsberövad kommer vi inte berätta några detaljer om var vi står eller vad vi får in, säger Lars Förstell under lördagseftermiddagen.
Gå till toppen