Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: "En utbyggnad av E 6:an är nödvändig, oavsett övriga satsningar på väg och järnväg."

Att bygga ut kollektivtrafiken och övriga infrastruktursatsningar tar lång tid, och den tiden saknas. Trängseln på E 6 ökar i snabb takt och olyckorna blir allt fler. Det skriver Liane Ask, regionchef för branschorganisationen Sveriges åkeriföretag syd.

Olycka vid Glumslöv på E 6. Att sänka hastigheten till 80 km/h , den hastighet som tunga fordon får köra, under de timmar det är trångt på vägarna skulle minska riskerna för köer och olyckor eftersom alla fordon då skulle hålla samma hastighet, skriver Liane Ask.Bild: Anders Malmberg
Christer Ljungberg, vd för trafikkonsultbolaget Trivector, skriver att det är kapitalförstöring att bygga ut E 6 (Aktuella frågor 11/1). Sveriges åkeriföretag är av motsatt uppfattning: att inte bygga ut E 6 är att hämma en utveckling som är positiv för Skåne och hela Sverige.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen