Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Jag föll för att SEO var en oflashig byrå”

Hon lämnade Google Partners för den digitala byrån SEO Sverige i Malmö. Ett val som var ganska enkelt, menar Pia Flynn. ”Jag föll för att SEO var en oflashig byrå”, säger hon.

Vad är din yrkesbakgrund? – Jag har jobbat med allt möjligt inom service och sälj i vård-, restaurang- och fastighetsbranschen. Nu senast har jag varit fyra år på Google Partners i Köpenhamn. Där kom jag in som säljare och har sedan nischat in mig som kampanjspecialist där jag hjälpt webbyråer i Sverige att bygga kampanjer och strategi.
Vilken är din nya roll?– Jag är Senior SEM campaign specialist på SEO Sverige i Malmö. Det innebär att jag jobbar med betald annonsering specialiserat på Google Adwords, jag bygger annonserna för företag som vill synas på Google och Youtube, helt enkelt.
Varför började du på just SEO Sverige?– Hur mycket jag än trivdes på Google Partners så ville jag slippa pendla till Köpenhamn. Jag bor i Skurup så det blev många timmar. Jag ville också se andra sidan och jobba på en byrå, att det blev just SEO Sverige var enkelt. Det är en av de byråer som jag arbetat med på Google Partners och jag tycker att de är väldigt genuina. Jag har fått många erbjudanden men jag föll för att SEO var en oflashig byrå som har nischat in sig på olika specialistområden. Det tror jag starkt på.
Vilken är den största utmaningen för dig i din nya yrkesroll?– Det går så fort i den digitala världen. Utmaningen är att fortsätta hänga med i allt nytt parallellt med att lära mig sånt jag inte gjorde innan, samtidigt som jag inte tar på mig för mycket.
Vilken är din drivkraft?– Att gamla hundar kan lära sig att sitta. Jag är 48 år så jag är ganska gammal i branschen och jag lärde mig väldigt sent om du jämför med många i branschen i dag.
Vad gör du när du inte jobbar?– Jag spenderar tid med mina barn och är ute och promenerar med mina hundar. Just nu försöker jag lära mig att laga mer vegetariskt för min dotter är vegetarian. En del rätter blir mer lyckade, andra mindre lyckade. Jag försöker också hinna med en och annan after work, fast det blir mindre än vad jag önskar. Och jag älskar att resa när tillfället bjuder, helst till ställen man inte tänker på i första hand. Just nu är en kollega i Vietnam som ska scouta lite åt mig.
Var hittar du energi?– Jag har lärt mig att jag behöver vara ledig när jag faktiskt är ledig. Att helt släppa jobbet så att det inte ligger och tuggar när man ska gå och sova, då får jag mer energi. Jag pendlar mellan Skurup och Malmö och försöker stänga av på tåget på väg hem, det blir min port ut från jobbet.
Vilken är din största tillgång?– Det är att jag aldrig vill sluta lära mig. Så måste man vara i den här branschen, annars är det dags att sluta. Jag ser mig själv som en ärlig och genuin person, även om jag nördar ner mig i statistik är jag fortfarande väldigt social. Jag är diplomatisk och gillar inte konfrontationer och försöker se alla. Det tror jag man kommer långt med. Och att jag har kunskapen från Google Partners.
Vad ville du jobba med när du var liten?– Det var i alla fall inte på Google Partners för det fanns inte då, haha. Men en dröm var att jobba på reklambyrå, så lite i närheten av det jag gör i dag ändå. Jag tycker om att skriva så min dröm var att komma på reklamsnuttar, nu skriver jag annonser istället.
Vad ser du mest fram emot nästa år?– Att vi fortsätter växa i den takt som vi vill.
Har du något nyårslöfte?– Jag tror inte på nyårslöften, istället ser jag det mer som en önskning. Jag hoppas att alla mina nära och kära får må bra, helt enkelt.
Fakta: Pia Flynn
Ålder: 48 år.
Bor: Skurup.
Utbildning: Ekonomi och webbdesign på Komvux i Skurup och säljutbildning på Folkuniversitet i Uppsala.
Fakta: SEO Sverige
Grundat: 2006.
Gör: Digital marknadsföring inriktat på bland annat Google Adwords, Facebook, Linkedin, Youtube.
Antal anställda: Sju.
Kontor: Köpenhamnsvägen i Malmö.
Kunder: Bland annat Länsförsäkringar Skåne, HD-Sydsvenskan och ICA.
Håll koll på det skånska näringslivet – följ oss gärna på Facebook.
Gå till toppen