Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Revyartisten Jennie Rosengren tilldelas stort stipendium

På tisdagskvällen fick Arlövsrevyn-stjärnan ta emot Laila Westersunds revystipendium på 50 000 kronor.

Jennie Rosengren.Bild: Mikael Lindell Bohlin
Käkarna värker, men leendet hörs genom telefonen när Jennie Rosengren ringer upp från hotellfrukosten i Stockholm.
– Gårdagen var som att vara i himlen. Jag gick och log hela tiden. Först nu börjar allt sjunka in, säger den helsingborgsbördige revyartisten.
Trots det har hon vetat om sedan i höstas att hon skulle få Laila Westersunds revystipendium. Men det var inte förrän under tisdagskvällens gala på Oscarsteatern i huvudstaden som det gick upp för henne vad det handlar om.
– Det var inte pengarna som i första hand fick mig att gråta. Framför allt är det ett fantastiskt erkännande. Publiken vet jag uppskattar det jag gör, men att bekräftas av kollegor som jag beundrar är otroligt häftigt. Jag får ett kvitto på att det här duger, säger stipendiaten om juryns motivering:
"Jennie Rosengren har förnöjt många scener i landet med alltifrån primadonnor till farmor i Klas Klättermus och därmed lockat en stor och även ung publik till teatern."
Stipendiet delades ut av Sällskapet Stallfåglarna, som består av kvinnor med koppling till teater- och underhållningsbranschen. Samma kväll firade de 70-årsjubileum vilket gjorde ceremonin extra speciell.
– Jag blev lycklig av att se begåvande kvinnor berömma varandra med kindpussar och fina ord. Ingen konkurrens utan högt i tak. Det är sällsynt.
Titti Sjöblom, årets Laila Westerlund-stipendiat Jennie Rosengren och Ann-Louise Hanson från tisdagskvällens gala på Oscarsteatern.Bild: Privat
Till skillnad från tidigare stipendiater framförde Jennie Rosengren ett sångnummer.
– Jag gjorde mitt Alice Babs-medley som jag sjöng på Kulijuli i somras och i Arlövsrevyn 2015. Egentligen brukar inte stipendiemottagare uppträda, men Alice Babs dotter Titti Sjöblom är en av stallfåglarna och bad mig göra ett undantag, berättar hon.
Vad ska du använda pengarna till?
– Just nu är planen att resa till New York för att se musikaler. Jag har aldrig varit där, så det är hög tid. Musikalscenen i New York ska vara något i hästväg.
Jennie Rosengren och Anders Aldgård som USA:s presidentkandidater Hillary Clinton och Donald Trump.Bild: Arlövs nöjesproduktion
Men innan turen går till Broadway väntar ytterligare två månader med Arlövsrevyn som ger föreställningar fram till och med mars. Och Jennie Rosengren har inga som helst planer på att lämna – tvärtom.
– Arlövsrevyn är liten och familjär med väldigt mycket hjärta. Då trivs man och vill vara kvar. Jag har aldrig varit ute efter att bli någon kändis. Så länge jag får stå på scen och ha roligt är jag hemma, säger hon.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen