Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lunds Volleybollklubb får Lundapokalen

Lunds Volleybollklubb får Lundapokalen 2016. Beslutet fattades av en enig kultur- och fritidsnämnd på torsdagskvällen.

– Så fantastiskt kul, säger Stefan Sjöström, klubbchef.
Enligt motiveringen tilldelas klubben Lundapokalen "för att föreningen lyckats satsa på och skapat en jämlik förening med konceptet -idrott hela livet -där man bedriver framgångsrikt allt från kidsvolleyboll, volleyboll på ungdomsnivå, elitnivå för damer och herrar, beachvolleyboll och motionsvolleyboll där den största framgången är Damer A som tog klivet upp i volleybollens finrum, elitserien".
– Och det var en stor prestation, att avancera från division 1 till elitserien, säger Stefan Sjöström.
Lundapokalen har delats ut sedan 1956.
– Att de har lyckats lyfta upp damerna på detta sätt är ur ett jämställdhetsperspektiv jätteroligt, säger Elin Gustafsson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
Nämnden beslutade även att dela ut stipendier till tre idrottare som gjort särskilt betydande idrottsprestationer, nämligen Freja Orban, IFK Skåne Skiteam samt Alfred Jönsson och Hanna Blomstrand, Lugi Handboll.
Fem ledare får dela på Lunds kommuns ungdomsledarstipendium: Matilda Persson, Dalby gymnastikförening, Torbjörn Lundberg, Scoutkåren Finn, Joakim Andersson, Värpinge IF, samt Madeleine Dahl och Johan Kannesten från Friluftsfrämjandet.
Gå till toppen