Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Medicon Village firade fem år med show

Medicon Villages femårsfirande tjuvstartade redan på torsdagskvällen med mat, mingel och Sydsvenskans talkshow Late Night Lund som slog publikrekord med 280 gäster.

"Hälsa är alltid intressant. Och mat är bra och sex känner vi till", skämtade Jan-Anders och Lilian Cronholm som åkt från Hörby till Lund för att se Late Night Lund.Bild: Lars Brundin
Kvällen till ära flyttade Late Night Lund från Mejeriet, där showen i vanliga fall brukar ges, till Medicon Village.
Temat för kvällen var "Hälsa och ett bättre liv" och kring detta resonerade läkaren och sexologen Boel Stjerna, författaren och psykiatrikern Pia Dellson, hjärnan bakom den världsledande tekniken för Max IV Mikael Eriksson och kocken och krögaren Tareq Taylor.
–Dieter är meningslösa och gör bara att folk leds in i ett missbruksbeteende. Dieter blir som en bugg i hjärnan så att vi tror att mat är farligt. Men mat är en njutning. Den som vill gå ner i vikt ska se i stället över sina vanor och sluta med färdigproducerad mat, sade Tareq Taylor.
Mats och Catharina Leifland.Bild: Lars Brundin
Medicon Village, en science park för forskning och innovation inom life science, bildades i spåren av läkemedeljätten Astra Zenecas nedläggning 2011.
- Vi har gått från noll till 1500 arbetsplatser på fem år. Det visar att akademin, samhället och näringslivet kan samverka. Det går att resa sig men det kräver engagemang, sade VD Mats Leifland som inledningstalade.
Marianne Jonsson tog med sig väninnan Cecilia Hemert. "Late Night Lund är jättetrevligt. Ämnena är spännande och gästerna intressanta", sade Marianne Jonsson.Bild: Lars Brundin
I publiken satt många som arbetade på Astra Zeneca innan nedläggningen 2011.
– Jag jobbade här i många år. Och just här har jag ätit många luncher. Jag saknar Astra och det tror jag alla gör som jobbade här, säger Marianne Jonsson som kom tillsammans med väninnan Cecilia Hemert.
Gå till toppen