Himma

Smarta lösningar för gröna krukväxter

Är du ovan att sköta växter men vill ändå ha trendigt grönskande hemma? Du behöver inte skaffa dig helgröna fingrar, lösningen finns i form av smarta hjälpmedel.

Självbevattnande krukor är en väg om du vill säkra ett grönskande hem.
Rum fyllda av klorofyllstinna blad och rankor - så ser trenden ut men det finns också en grundläggande mänsklig längtan efter att ta in en bit av naturen. Och som alltid dyker genvägar och innovationer upp snabbt upp när trender är starka.

1. Återanvänd

En enkel plastpip fäst på petflaskan blir ett smart självbevattningssystem. Från Sagaform, 39 kr.

2. Nytänk

Plantor som hänger i luften syns mycket i amplar. Men hänger du dem upp och ned, i Bokkes Hanging Plants, får du också en bevattningslösning som gör att du inte behöver vattna mer än en gång i veckan. Den här modellen är gjord av återvunnen plast, men modellen finns också i en designprisad version i keramik. Pris från 199 kr.

3. Inte så kvistigt

Vill du slippa krukodlandet - köp gröna kvistar hos blomsterhandlaren eller plocka i naturen. Placera dem i en rejäl vas som rymmer mycket vatten.

4. Rätt belysning

När dagarna är korta kan du hålla liv i växterna med ett knapptryck. En LED-lampa på 8,5W gör jobbet som växtbelysning.
Bild: Orthex

5. Sköter sig själv

Reser du mycket eller har svårt att komma ihåg att vattna är en självvattnande kruka en bra lösning. Finns många varianter på marknaden.

6. Fuska

Numera finns naturtrogna gröna växter som kan lura även ett tränat öga. Bra för mörka platser som badrum, där det ofta saknas naturliga inslag. Eukalyptusgren från Plantagen.

7. Välj rätt så blir det lätt

Det är lätt att förföras av alla gröna växter i blomsterhandeln. Men köp bara växter som kommer att trivas hemma hos dig. Kontrollera behov av vatten och ljus - och rådgör med personal om du är osäker. Få saker ser så tråkigt ut hemma som vissnande blad. Hitta en eller ett par sorter som trivs hos dig och köp flera. Gullrankan är en tålig och lättskött växt.
Följ Himma på Instagram!
Gå till toppen