Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Malmö drömmer"-serien blir idésalong nästa vecka

Dygnet Runts artikelserie ”Malmö drömmer” som gick under jul- och nyårshelgen förvandlas nästa vecka till en idésalong. Det är Media Evolution i Malmö som bjudit in flera av de inblandade till att utveckla sina framtidsidéer inför publik.

Musikavsnittet i "Malmö drömmer" handlade bland annat om en önskan om en jättejukebox på Malmö central med bara skånsk musik.Bild: Rolf Olsson
Den 22 december startade Dygnet Runt den tolv avsnitt långa artikelserien där personer ur Malmös kulturvärld fick önska sig satsningar och måla upp ett drömscenario inom sitt område. Det drömdes friskt inom områdena film, musik, krog, litteratur, scen, spel, serier, arkitektur, scenkonst, konst, humor och medier. Alla artikelseriens delar hittar ni här.
Några som uppskattade idéverkstaden av Media Evolution i Malmö som nu tagit ”Malmö drömmer” vidare och nästa fredag bjuder de in till en idésalong fredagen den 27 januari.
– Vi har ett månadstema varje månad och i januari är det alltid en form av trendspaning där vi försöker göra varandra smartare. Då fick vi idén av ”Malmö drömmer” att göra det branschöverskridande. Det känns jättespännande att höra vad scenkonsten, kroglivet, filmen eller entreprenörer har att säga, säger Anna Lindén på Media Evolution.
Bland de inbjudna som ska utveckla sina idéer finns Emma Kronqvist (SVT), Hans Willehader (Arkitema), Kitte Wagner (Malmö stadsteater), Kristin Heinonen (House of Ada), Ehsan Noorozi (Resultify), Anna Berghe (Till bords), Helene Mohlin (Mint) och Alexandra Bylund (Mama Said Media). Dessutom har Media Evolution bjudit in ytterligare fler talare som inte medverkade i artikelserien, men som också ska drömma: Ebba Sjöberg (Le Pacte), John Schoolcraft (Oatly) och Hampus Jakobsson (Nordic Makers).
För att komma in på idésalongen så måste man anmäla sig.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen