Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snygga redskap för hemmaträning

Träning hemma behöver inte innebära fula och otympliga redskap. Använd möbler och prylar du redan har, eller investera i snygga design och inredningsanpassade träningsprylar.
Formgivarna har nosat upp träningstrenden och visade nytt på inredningsmässan i Stockholm.
Har du en motionscykel som klädhängare, snubblar du på en pilatesboll i garaget? Du är inte ensam. Goda föresatser och nyårslöften till trots blir utrustningen tänkt för hemmaträning lätt undanskuffad. Den tar för stor plats, och den är inte vacker att se på. Detta har flera formgivare och tillverkare tagit fasta på, och numera finns inredningsredskap i trendiga material och stilrena former.

1. Marmor

Helt ny är Tingest kollektion som lanserades på Formexmässan i veckan. Hantlar i marmor och olika stöd och rullar i kork sätter profilen.
Rullar i kork.

2. Kork

Kork är ett material som är tacksamt att använda i träningssammanhang. Det är både fast och mjukt och ger lagom motstånd. Dapperey har rullarna i kork med praktiskt och dekorativt handtag i skinn.
Lyft gjutgärnsstaken.

3. Ny ljusstake eller gammalt Höganäskrus

Anrika Skultuna är den riktiga innovatören i sammanhanget. Ljusstaken Light & Heavy finns i flera olika vikter och fungerar alltså som hantel. Se dig omkring hemma - kanske kan du hitta något annat att lyfta? Marklyft med Höganäskruset?
...eller dra fram en vanlig stol och börja träna!

4. Köksstolen funkar också

Den som minns radions klassiska program Morgonpasset vet att allt du behöver för att hålla dig i form är en stol. En stadig en fungerar utmärkt för övningar som dips, situps och hantellyft.
Följ Himma på Instagram!
Gå till toppen