Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Liselott Lading slutar som vd på Malmöbyrå

Liselott Lading på Resultify i Malmö.Bild: Jenny Leyman
”Jag är superstolt över de här fem åren”, säger Liselott Lading, som lämnar den digitala byrån Resultify.
På kort tid har fler kvinnor lämnat sina vd-tjänster i Skåne. Först Flygstolens Linda Bjernstål, sedan Charlotta Tönsgård från Min Doktor. Nyligen stod det klart att Fredrika Gullfot lämnar vd-rollen på Simris Alg, men stannar som styrelseordförande.
Nu väljer också Resultifys Liselott Lading att sluta som vd. Medgrundaren Fredrik Ardmar tar formellt över ledarskapet 1 februari.
– Jag är superstolt över de här fem åren och vad vi har lyckats åstadkomma. Det finns inget drama i det här. Tajmingen är den rätta och det blir en lugn och trygg överlämning, säger Liselott Lading.
Närmast väntar ett konsultuppdrag för Axis.
– Jag ska hjälpa dem att ta nästa digitala steg. Oavsett vad som händer senare känns det som ett fantastiskt uppdrag att ha i ryggen.
Resultify omsatte 34,8 miljoner kronor 2014-2015. Sedan grundandet 2012 har flera digitala marknadsföringsföretag dykt upp i Skåne.
Vilken är den största utmaningen för att klara sig som mediebyrå idag?
– Att hitta rätt människor. Det ligger något i uttrycket ”hire people that are smarter than yourself”. Man måste vara väldigt passionerad och följa med i det senaste. Samtidigt behövs en holistisk syn, att förstå hur kundbolagets affär hänger ihop med det digitala genomförandet. Att inte bara bli en byrå som man beställer uppdrag av, säger Liselott Lading.
Håll koll på det skånska näringslivet – följ oss gärna på Facebook.
Gå till toppen