Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Barnfesten i Svedala ökar insatserna

För tredje sommaren i rad arrangerar familjen Da Silva barnfest hemma i trädgården i Svedala för att samla in pengar till Cancerfonden. I år blir det även vårloppis, som en förfest inför sommaren.

För två somrar sedan höll Josefine Da Silva och hennes man Jonas Da Silva i den första barnfesten i sin trädgård i Svedala. Alla som ville fick komma, och inträde kostade ingenting. De samlade ihop 1500 kronor till Cancerfonden.
Läs också Da Silvas bjuder in till stor barnfest
– Till det andra året bestämde vi oss för att höja ribban och lägga mer fokus på välgörenheten, säger Josefine Da Silva.
Då togs ett biljettpris, och planeringen började – precis som i år – ett halvår i förtid.
– Sen sålde vi lotter, hade ponnyridning och traktor som också kostade. Varenda krona går till cancerfonden, berättar hon.
Flera sponsorer – såväl privatpersoner som företag – gick in och bidrog till festen. Hela 16 000 kronor blev det till slut.
Läs också Da Silvas samlade in 16 000 kronor till cancersjuka barn
– Jag är extremt tacksam för alla de som hjälper till och sponsrar. Annars hade det bara blivit i liten skala, säger Josefine Da Silva.
– I år hörde några "Star wars"-fantaster av sig efter ett inlägg på Facebook. De har autentiska dräkter och ställer upp på såna här evenemang. Så det kommer lite stormtroopers för fotografering.
Josefine Da Silva under förra årets Barnfest.Bild: Ellen Ekheim
Förutom sommarens barnfest blir det också en loppmarknad nu i vår.
– Det blir om några veckor i så fall, berättar Josefine Da Silva, som kallar det hela ett slags förfest inför sommaren.
– När jag la ut det på Facebook var det många som hörde av sig och vill skänka second hand-prylar. Det är jättegulligt, men att ha loppis samtidigt som festen skulle inte funka. Istället blir det som en förfest, där vi helt enkelt boostar intäkterna ännu mer. Vi håller på att kolla om det finns nån lokal som är stor nog.
Det finns ingen särskild inriktning på loppisen, och alla är fria att skänka vad de vill. Josefine Da Silva tror dock att det kommer bli en hel del barnsaker.
Gå till toppen