Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Långt fängelsestraff för rånvåg i Skåne

En 20-årig man döms till fängelse i tre år och fyra månader för en rånvåg mot unga människor i Malmö, Lund och Arlöv. Arkivbild.Bild: Emil Langvad/TT
Med antingen en kniv eller en elpistol hotade och rånade den 20-årige mannen över tio unga människor i Malmö, Lund och Arlöv i fjol. Nu döms 20-åringen till fängelse i tre år och fyra månader för bland annat tio rån, två försök till rån och tre fall av övergrepp i rättssak. Mannen ska även betala ett skadestånd på drygt 200 000 kronor till sina offer, enligt domen från Malmö tingsrätt.
De allra flesta brott begick mannen, som var 19 år vid tillfället, under en och samma dag. Bytet var oftast mobiltelefoner och jackor. Majoriteten av de utsatta var ungdomar under 20 år och i vissa fall var offren så unga som 14 år.
Gå till toppen