Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmöföretag släppte smart klocka

Det har rått stort hemlighetsmakeri kring Apple-utmanaren. Nu har Malmöbolaget Anima släppt sin första produkt, en smart klocka i klassiskt skandinaviskt snitt.

”Vi är stolta och glada”, säger medgrundaren Sarandis Kalogeropulos.
För drygt ett år sedan avslöjade 8till5 att Malmöbolaget Anima tagit in 94 miljoner i riskkapital, av den kinesiska elektroniktillverkaren Goertek.
Anima startades av fyra tidigare Sony Mobile-anställda: Fredrik Rosén, Pål Borge, Sarandis Kalogeropulos och Thomas Sandelius. På ett år har företaget gått från fem till sjuttio anställda.
På torsdagskvällen släpptes den första produkten: Kronaby, en klockserie i fyra modeller som anpassas för bäraren via en mobilapp. Det traditionella urverket kombineras med digital teknik, kompatibel med Android och iOS.
Och funktionerna?
Med olika vibrationer kan klockan bland annat användas för tyst alarm vid väckning, få meddelanden om telefonsamtal, och påminnelser om användaren suttit still för länge och behöver röra på sig. Batteriet behöver inte laddas på upp till två år.
– Vi är stolta och glada, säger medgrundaren Sarandis Kalogeropulos. Tillsammans med vår smarta teknik har vi tagit fram en klocka som gör mycket mer än visar tiden och är ett vackert smycke.
Läs mer: Fler artiklar om nya skånska företag
Gå till toppen