Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Finskt företag satsar på utveckling i Lund

I januari öppnade finska Enersize en ny utvecklingsavdelning i Lund. Nu söker företaget en handfull nya medarbetare.

Enersize lyfter fram närheten till Lunds universitet som en anledning att ha sitt utvecklingsteam i staden.Bild: Ingemar D Kristiansen
Teamet i Lund ska rikta in sig på mjukvaruutveckling för analys av industriella tryckluftssystem, så att de drar mindre energi.
Till en början siktar företaget på fem anställda inom ett år, men fler kan det bli.
– Vi är mycket glada över valet av Lund. Med tanke på vår planerade notering på Nasdaq Stockholm First North under våren är det extra roligt att vi nu också finns på svensk mark, säger vd Sami Mykkänen.
Företaget skriver i ett pressmeddelande att de ser Lund som en av Scandinaviens viktigaste teknikhubbar – och lyfter fram närheten till universitetet, Köpenhamn och två internationella flygplatser. ”Det gör staden till en attraktiv plats med ett mycket gott rekryteringsunderlag för högutbildade och kompetenta medarbetare.”
Enersize söker fortlöpande efter medarbetare till det nya kontoret med kompetens inom bland annat mjukvaru- och algoritmutveckling, tryckluftssystem och projektledning.
Gå till toppen