Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mutor i manlig jaktkultur

De nya uppdagade misstänkta mutorna i Industrivärdens maktcentrum är ännu ett exempel på en manlig bastu- och jaktkultur. – Det är inte rimligt att jaktlicens ska ingå i kravprofilen för att bli styrelseledamot, säger Amanda Lundeteg, vd på stiftelsen Allbright.

Amanda Lundeteg, vd för stiftelsen Allbright, är kritisk till att den manliga jaktkulturen exkluderar kvinnorna från makten. Arkivbild.Bild: Emma-Sofia Olsson / SvD / TT
Det är inte första gången som det uppdagas tveksam representation i toppdirektören Fredrik Lundbergs maktsfär. Och det är heller ingen tillfällighet att det sitter sju män och två kvinnor i Holmens styrelse, eller att koncernledningens könssammansättning ser likadan ut, enligt Amanda Lundeteg, vars stiftelse jobbar med ökad jämställdhet i näringslivet.
– Det är inte konstigt att den här kulturen finns just här, säger Lundeteg.
Och tillfällena av de här typiskt manliga sammankomsterna är av största vikt.
– Många informella beslut fattas i sådana här miljöer, säger Lundeteg.
Men det är mest män som jagar. Kvinnorna exkluderas därmed.
– Ägarna bör fråga sig om det här är en bra representationskultur, säger Lundeteg.
Hon har annars uppfattat Fredrik Lundberg som relativt öppen för diskussionen om mer av könsmässig mångfald i företagsledningarna. Men det gäller då att visa mer av handling än att låta de egna döttrarna ta plats i styrelserummen, resonerar hon.
Gå till toppen