Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny teknik och omvärldsoro lyfter säkerhetsbranschen

Den skånska säkerhetsbranschen växer. Byggboom, ny smart teknik är tillsammans med omvärldsoro och otrygghet några av förklaringarna. Men personalbrist hotar tillväxten.

Richard Kruuse på KZ Larm drar nätverkskabel för övervakningskameror i krypgrunden under Augustenborgskolan i Malmö. När han är klar väntar fler skolor på kamerainstallationer.Bild: Jenny Leyman
Ett isande, snöblandat regn faller över Augustenborgsskolan i Malmö. Skolgården är tom, eleverna håller sig inomhus. Bakom en låst grind, nedför en trappa, finns ett utrymme de aldrig har tillträde till: skolans krypgrund. Richard Kruuse, montör på säkerhetsföretaget KZ Larm, hukar under rör och ledningar i det trånga, dunkla utrymmet. De senaste sex veckorna har han och en kollega dragit nära tre kilometer nätverkskabel som så småningom ska kopplas till 48 övervakningskameror runtom i skolans allmänna utrymmen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen