Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmöbo lurade barn att skicka sexbilder på nätet

Mannen kontaktade barn på ett nätforum och fick dem att skicka sexuella bilder. Administratörerna bakom sajten slog larm och nu åtalas 30-åringen.

Mannen låtsades att han var en pojke i samma ålder som barnen. Enligt åtalet uppmanade han till och fick flera av dem att skicka bilder av sexuell karaktär till honom.
Brotten ska ha skett på ett nätforum som fungerar enligt ungefär samma modell som Facebook men med barn som målgrupp. Misstankarna hamnade hos polisen när administratörerna bakom sajten slog larm.
Enligt tipset fanns det tecken som tydde på att en av användarna var vuxen och tog sexuella kontakter med barn. Sajten använder sig av ett säkerhetsfilter som söker igenom chattarna i jakt på utvalda sökord av sexuell karaktär. Där fastnade 30-åringens användarkonto.
Administratörerna identifierade en mejladress kopplad till konton som hade stängts av. Samma mejladress användes sedan för att registrera nya. Polisen kunde senare knyta telefonnummer från kontot till den 30-årige Malmöbon. Samma nummer hade använts när han ansökte om nytt pass.
Målet rör sju barn födda mellan 2004 och 2008 som mannen ska ha tagit kontakt med under 2015. I bevisningen finns utdrag av chattkonversationerna från sajten. Åklagaren menar att det som skett är extra illa med tanke på hur unga brottsoffren är och att den åtalade fått dem att tro att han var i samma ålder.
Åtalet är rubricerat som sexuellt ofredande samt grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och försök till samma brott. 30-åringen har erkänt.
Gå till toppen