Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rosengård får tågstation i december 2018

I december 2018 får Rosengård en egen järnvägsstation. Den är en del i satsningen på Malmöringen, som ska ge östra Malmö persontåg på Kontinentalbanan.

Satsningen har varit på gång i många år, men överklaganden och byråkrati har försenat projektet. Nu investerar Malmö stad 110 miljoner kronor i tre hållplatser längs den gamla järnvägen mot Trelleborg.
– Genom att satsa på de här hållplatserna ger vi en injektion till de här områdena, säger Anders Rubin (S), tillförordnad ordförande i tekniska nämnden, som nyligen gav klartecken till projektet.
Läs också De är en ny stadsdel på spåren
Anders Rubin hänvisar till utredningar som visar att närheten till kraftfull kollektivtrafik har stor betydelse för hur attraktivt ett område är.
Idag svischar tågen förbi hållplatserna på Kontinentalbanan, utan att stanna. Men snart ska Östervärn (vid Lundavägen och Midhem) och Persborg (vid Lönngatan) rustas upp, samtidigt som en helt ny station byggs vid Cronmans väg, nära Zlatans Court och Rosengårds centrum.
Hisham Abudaqqa är nöjd. Han blir granne med den nya tågstationen vid Rosengård.Bild: Bengt Arvidson
– Det blir jättebra med en station här, granne med min lägenhet. Då kan jag åka till Hyllie och Köpenhamn härifrån, säger Hisham Abudaqqa som bor nära den planerade stationen vid Rosengård.
KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE HELA KARTAN!
– Stationen i Rosengård kommer att betyda mycket för att knyta samman Malmö och för stadsutvecklingen av Rosengård. Vi hoppas att stationen ska bli maximalt använd, säger Anders Rubin.
Nu väntar man bara på klartecken från kommunfullmäktige, länsstyrelsen och miljöprövningdomstolen, sedan kan spaden sättas i jorden.
Tågen svischar förbi hållplatsen vid Persborg som är stängd idag, Nu ska den rustas upp.Bild: Bengt Arvidson
Gå till toppen