Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Hold on”: deltävlingen är räddad

Till slut kom den: en låt man vill höra igen.
Nano Omar – känd, lite grann i alla fall, under sitt artistnamn Nano – avslutar lördagens artistkavalkad. Låten heter ”Hold on” och är en återhållen men ändå laddad sak som väl bäst benämns housegospel.
Det börjar så sparsmakat och omedelbart gripande att jag hinner tänka både Nina Simone och Dylans ”Blind Willie McTell” innan jag sansar mig. Men detta är verkligen bra.
Refrängen blir lite trumfnattig, men inte på något ängsligt eller jobbigt vis. Gospelkören – fem pers – intensifierar sin insats.
Låten är så omedelbart gripande, och skrapad från ovidkommande distraktioner, att jag blir förvånad när det visar sig finnas tid kvar för ett stick. Det vanliga i den här världen är att låtarna inte hinner utvecklas, eftersom det finns en treminutersgräns i vägen. Sticket är inte dramatiskt annorlunda, men tempot dubbleras och kören tar i ytterligare. Och så rullar ett housepiano in och ger musiken lite dansstuns.
Omar? Han kommer från Botkyrka, fast närmast från Södertälje ändå, och singeldeputerade 2015. ”Lion” låter så här. Fast den nya är bättre.
Gå till toppen