Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Björnstad” blir tv-serie

Helsingborgförfattaren Fredrik Backmans roman "Björnstad" ska bli tv-serie. Det är Filmlance international AB som har förvärvat rättigheterna till boken.

Författaren Fredrik Backmans (mitten) senaste roman "Björnstad" blir tv-serie. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani/TT
"Björnstad" är den första delen i en planerad romansvit om en stad som krymper för varje år. I romanens mitt står vardagen och alla de liv som kan bakas in där. Det är hockeylaget som hela staden sätter sin stolthet till, och en hemsk händelse som påverkar hela samhället.
Fredrik Backmans första roman "En man som heter Ove" blev en succé både i bok- och filmform. Hans böcker har sålt i över fem miljoner exemplar. Björnstad är hans fjärde roman och den första som omvandlas till tv-mediet.
”I 'Björnstad' finns allt som behövs för att göra en bländande skarp dramaserie. Vi är enormt stolta över att nu få förtroendet att göra 'Björnstad' till en dramaserie i världsklass", säger producenterna Bonnie Skoog Feeney och Ulf Synnerholm från Filmlance international AB i ett pressmeddelande.
Gå till toppen