Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Grannprotester stoppar boende för nyanlända barnfamiljer

Det är striden som delar Skanörs vångar. På ena sidan – grannarna som lagt ett år på att överklaga ett boende för nyanlända. På andra – politikerna som drivit igenom beslutet tills det stoppats i flera instanser. Däremellan flyktingfamiljerna som står utan bostad.

Grannarna Mikael Karlsson, Unni Eklund och Tobias Wennberg vill stoppa bygget av det nya etableringsboendet på Skanörs vångar. I oktober beslutade Vellingebostäder att inleda bygget på egen risk innan bygglovet vunnit laga kraft. Hittills har det kostat runt 22 miljoner, enligt styrelseordförande Christer Tedestål.Bild: Patrik Renmark
I december 2015 fattades beslutet att placera kommunens största etableringsboende med 20 modullägenheter intill det nybyggda villaområdet på Skanörs vångar. Det blev startskottet på en infekterad dragkamp som ett år senare har resulterat i hundratals sidor av överklaganden och flera rättstvister.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen