Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Pontus Jansson är klar för Leeds: ”Jag vet att de älskar mig”

Inför säsongen lånade Leeds United i Championship in den tidigare MFF-backen Pontus Jansson från Torino. Under torsdagskvällen bekräftade Leeds att Pontus Jansson skrivit på ett treårskontrakt med Leeds – klubben som han minst sagt har gjort succé i.

Pontus Jansson i matchen mot Blackburn. Han gjorde själv 2-1-målet.Bild: ED SYKES
Leeds har köpt loss Pontus Jansson från Torino. Enligt tidigare uppgifter från fotbollskanalen rör det sig om motsvarande 38 miljoner kronor.
Till Leeds TV på klubben hemsida säger Pontus Jansson att det kändes rätt i Leeds på en gång.
– Jag hade en bra känsla första gången jag kom, säger han.
Pontus Jansson beskriver klubben som en helt annan än för fem-sex månader sedan. Han har en mycket speciell relation till supportrarna och har verkligen vunnit deras hjärtan.
Varför har han blivit så uppskattad?
– Jag spelar med mycket känslor. Jag tror de ser sig själva i mig på planen. Jag är oerhört tacksam för dem och går alltid ut med ett leende - jag vet att de älskar mig.
Han har fått minst två sånger till sin ära, den senaste ”Pontus Janssons Magic Hat”, fick nytt liv efter den senaste matchen mot Blackburn då Pontus Jansson nickade in 2-1-målet.
– Jag hade en egen sång i Malmö också. Ibland är det nästan som om man söker efter den, ”varför sjunger de inte”, säger Ponuts Jansson och skrattar.
– Jag minns den första, ”Det finns bara en Pontus Jansson”, de sjöng en liknande sång för mig i Malmö. Men den här, The magic hat, är mycket bättre. Alla där hemma kallar mig ”The magic man” nu, det är verkligen roligt.
Han beskriver också sin situation i Torino, att han fick höra att de inte hade förtroende för honom. Pontus Jansson tog genast kontakt med sin agent Martin Dahlin och informerade honom om att att ville lämna Torino. Dagen efter hade Dahlin kontaktat Leeds.
Allting gick väldigt fort.
Pontus Jansson har tidigare sagt till Sydsvenskan att tiden i Italien varit bra för hans utveckling, men att det känns som om han har hittat rätt nu i England.
– Det är den typ av fotboll som passar mig bäst. Jag spelar varje match och är viktig för laget.
– Det är en helt annan känsla här än i Italien. När jag mötte Garry Monk (Leeds tränare) log han och gav mig en stor kram. Det var väldigt viktigt för mig. En speciell känsla och jag kände direkt att det här skulle bli mitt hem, säger Pontus Jansson till Leeds TV.
Gå till toppen