Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Ett eldorado för båtprylsfantaster

På Båtmässan i Göteborg flockas de sanna entusiasterna som vill utrusta sin båt med det senaste som bjuds ut på marknaden. Här kan man hitta allt från båtvax till snurrande radarantenner.

Värmekameran är lättare att avläsa än en radar. Och skulle någon falla överbord är de lättare att hitta även när det är mörkt, säger Oliva Larsson på Raymarine. En bland alla prylar som bjuds ut på mässan.Bild: Thomas Johansson/TT
De hetaste prylarna är elektronik i alla dess former, både nya prylar och uppgraderade versioner av gamla. Här handlar det om wifi till båten, gps för navigeringen och abonnemang på kabel-tv för kabyssen. Och så ekolod och sonar. Och värmekameror.
– Värmekameran är lättare att avläsa än en radar. Och skulle någon falla överbord är de lättare att hitta även när det är mörkt, säger Oliva Larsson på Raymarine.
– Man kan upptäcka isberg också. En sådan skulle de ha haft ombord på Titanic.
I montrarna bjuds det också ut mängder med andra mer eller mindre nödvändiga prylar. Här säljs allt från luktfria miljöriktiga båttoaletter och portabla grillar till självupprullande fendrar och kabyssanpassade kastrullset. För att inte tala om ryckdämpande förtöjningslinor, vattentäta förbandslådor eller flytande tvålar. Alltså inte flytande tvål, utan tvålar som flyter.
Dessutom visas mängder med moderiktiga seglarkläder och flytvästar, praktiska, fräcka och med rätt statusmärken på bröstet.
– Vi säljer mest svarta flytvästar, säger Sofia Haggren på Sea sea båttillbehör.
– De märks inte så mycket när man har dem på sig, men om man hamnar i vattnet blåses de upp och blir illgula.
Och så mitt i båtkommersen ges ett erbjudande till alla landkrabbor. En luftrenare som lovar göra inomhusluften hemma ren och frisk som havsluft. Behöver man ens en båt då?
Gå till toppen