Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hetfield för sjuk: Metallica ställer in andra konserten i Köpenhamn

Bandet kommer inte spela konsert nummer två förrän i september. Hur det blir med de två utsålda konserterna nästa vecka är ännu oklart.

"Vi låter inte bra och jag hatar det", sa sångaren James Hetfield redan igår när Metallica invigde Royal Arena i Köpenhamn: "Jag vill sluta, men ni får avgöra".
Läs också Metallica levererar tryck i arenan trots sjukdom
James Hetfield på scen då Metallica på fredagen invigde Royal Arena i Köpenhamn med en utsåld konsert i går, fredag.Bild: Nils Meilvang/SCANPIX
Nu meddelar bandet att söndagens konsert ställs in:
James [Hetfield] har stränga order från doktorn att inte sjunga en enda ton, skriver bandet på Twitter och Facebook. Metallica-konsert nummer två kommer därför att ges efter sommaren, den 2 september.
Hur det blir med de två kvarvarande utsålda konserterna på tisdag och torsdag är ännu oklart. ”James röst undersöks dagligen, så håll utkik efter uppdateringar”, skriver bandet.
Gå till toppen