Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så trappades våldet i Malmö upp

Femton mord på elva månader. Nio av dem dödliga skottlossningar. Sydsvenskans Tobias Barkman och Joakim Palmkvist granskar Malmös värsta våldsvåg någonsin. I förra delen visade vi hur flera centralfigurer i den under världen försvann, just innan morden började. Detta är andra delen. Om upptrappat våld. Nya nätverk och konflikter. Och om hur dåd hänger samman.

Minst två skyttar väntade på den 30-årige mannen som var en makthavare i den undre världen. Hans död signalerade en ny tid bland Malmös kriminella.Bild: Patrick Persson
Det är lugnt i Malmö. Det anser luttrade poliser i februari 2016. Handgranatvågen föregående sommar är kanske inte glömd, men lagd till handlingarna. Låt vara att det skjutits runt om i stan närmare nittio gånger sedan i våras. Flera har skadats, men ingen har i alla fall dött. Det är lugnt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen