Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skånepartiet återupptar sina radiosändningar

Den 16 januari genomförde Skånepartiet sina sista radiosändningar. För gott trodde de, men nu har partiet fått en penninggåva från en vinproducent i Frankrike. På måndagsmorgonen är Skånepartiet tillbaka i etern.

Carl P Herslow, Skånepartiet, i radiostudion. De sänder nu åter närradio på frekvensen 90,2.Bild: Henrik Rosenqvist
Enligt Carl P. Herslow, Skånepartiets grundare och partiledare ska den franska vinproducenten dela partiets negativa syn på islam och skickade gåvan när de hörde talas om partiets ekonomiska problem.
Läs också Skånepartiet lägger ner sin radiosändning efter 35 år
Skånepartiet grundades 1979 som ett missnöjesparti och har med tiden fokuserat på att genomdriva en mycket restriktiv flyktingpolitik. Skånepartiet har inte haft några kommunfullmäktigemandat i någon kommun sedan 2006. I nuläget har partiet 300 medlemmar.
– Det blir en helt annan skjuts i det med de här pengarna, säger Carl P. Herslow.
Han vill inte avslöja namnet på den franska vinproducenten eller gåvans storlek, men säger att radiosändningar åtminstone är säkrade året ut. Partiet ämnar nu att att ställa upp i nästa kommunfullmäktigeval i Malmö samt i valen till regionfullmäktige i Skåne och i Blekinge.
Gå till toppen