Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Tafsande Eon-topp blir inte Sverigechef

Eons toppchef Lars Lagerkvist stannar i Tyskland och blir inte chef för Eon i Sverige. På en julfest i december orsakade han en skandal genom att tafsa på en kvinnlig kollega.

På festen 8 december tog han flera gånger tag om sin kvinnliga danspartners stjärt, enligt andra festdeltagare. Dansen var ett förstapris för kvinnan i ett lotteri och utfördes inför cirka 700 andra anställda.
Reaktionerna var starka från bland annat facket efter händelsen på Malmömässan i Hyllie.
– Det inträffade är oacceptabelt. Det stämmer inte med de värderingar vi har i bolaget, sa Anders Berghman, koncernklubbordförande för Akademikerna på Eon.
Efter händelsen gick Lars Lagerkvist ut med ett mejl där han bad alla anställda om ursäkt för sitt agerande under julfesten. Han hade då ännu inte tillträtt jobbet som Sverigechef på Eon, detta skulle ha skett vid nyår.
Läs mer: Facklig vrede mot stjärttafsande Eonchef
”I torsdags, när vi hade julfesten tillsammans, hände något mycket olyckligt. Under en dans på scenen med en av våra medarbetare var jag alldeles för närgången vilket jag nu vill be om ursäkt för”, skrev Lars Lagerkvist.
Lars Lagerkvist.Bild: Eon
På Eons huvudkontor i Tyskland togs beslut om att tillsätta en utredning om det som hade hänt på festen, uppger företagets tyska presstjänst.
Beslutet att Lars Lagerkvist inte ska bli Sverigechef har också fattats på det tyska huvudkontoret.
I ett pressmeddelande på Eons webbplats heter det att Lars Lagerkvist ska ”fortsätta i en position” inom Eons verksamhet i Tyskland.
– Han ska inte komma till Sverige utan är kvar i Tyskland. Det är det som har kommunicerats till medarbetarna, säger Johan Aspegren, kommunikationschef Elnät.
Tillförordnad Sverigechef och tillförordnad chef för Customers solutions – den befattning som Lars Lagerkvist skulle ha fått – blir istället Stefan Håkansson. En utnämning av en permanent chef kommer att ske ”inom kort”.
Tidningen har sökt Lars Lagerkvist för en kommentar.
Gå till toppen