Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Bitterljuv skrällpoäng för Höllviken i Skånederbyt

Lillebror vara nära en sensation mot storebror i Skånederbyt. Men Höllviken fick till slut nöja sig med oavgjort mot Helsingborg, 4–4. En skräll även det.

Höllvikens Johannes Wilhelmsson svarade för ett mål och två målgivande passningar i Skånederbyt mot Helsingborg.Bild: AVDO BILKANOVIC
– Varje poäng är viktig för oss. Nu är vi en poäng närmare att klara SSL-kontraktet, sa Höllvikens Johannes Wilhelmsson.
Om Johannes Wilhelmsson var förgrundsgestalten i bortalaget stack målvakten Jonathan Paulsson ut i hemmalaget.
– Han är Sveriges bästa målvakt, sa Johannes Wilhelmsson.
Ett Skånederby med fri entré (3107 åskådare) i Helsingborg arena. Höllvikens IBF kom med ett ansenligt bortafölje och hade mest tryck i det organiserade klackarbetet.
Kaxigast var mannen som satt mitt i Helsingborgshavet klädd i en MFF-jacka.
Johannes Wilhelmsson mös när inramningen kom på tal.
– Inget att klaga på, vardagsmatcher brukar annars vara trötta. Det var inte svårt att tagga till. Vi kände att vi hade lika mycket stöd som Helsingborg, sa han.
Inte överdrivet förvånande att Höllviken slåss för sin existens i SSL. Betydligt mer överraskande att FC Helsingborg kämpar för att nå slutspel, trots ett hyfsat namnkunnigt lag med innebandylegendaren Mika Kohonen i spetsen. Den 39-årige finländaren passerade nyligen 1000-poängsstrecket.
Hemmalaget tog ledningen efter 12.13, men 34 sekunder senare kvitterade Pontus Karlson Martell, vackert framspelad av Johannes Wilhelmsson.
Alla i Höllviken sprang ut på planen för att gratulera målskytten. Reprisknappen var under hela föreställningen intryckt på samma procedur.
Höllviken hade för aftonen en utvecklad känsla för att göra mål när det smärtade som mest för motståndarna.
Helsingborg gjorde 2-1 efter 10.17 i mittperioden.
50 sekunder senare replikerade Daniel Persson. Assist? Naturligtvis Johannes Wilhelmsson.
49 sekunder efter utjämningen svarade Wilhelmsson för kvällens skönhetsupplevelse, ett solonummer från egen planhalva som avslutades med en lös lyftning in i den bortre burgaveln.
– Jag sprang förbi deras back, sedan fanns det inte så mycket att göra förutom att chippa in bollen och den här gången gick det hem, sa han.
Inte nog det: Johannes Mattsson hann göra 4–2 till Höllviken innan den andra perioden var över.
Helsingborg tuggade sig in i matchen igen. Reducering i numerärt överläge direkt i den tredje perioden.
Kvitteringen kom när Helsingborg tagit ut målvakten. I spel sex mot fem drog Hampus Dargren in 4–4 efter 17.36.
– Vi hade marginalerna emot oss, det var jävligt billigt, sa Johannes Wilhelmsson.
Bittert för Höllviken – som sedan kämpade förgäves för att trycka in segermålet i förlängningen.
Men poängen som ramlade in på kontot var ett kvitto på att disciplinerat försvarsspel är grunden till allt.
– Det har vi framförallt saknat i början av säsongen. Vi kan inte komma upp i SSL och tro att vi ska bjuda på underhållning i en lång serie, sa Johannes Wilhelmsson.
Gå till toppen