Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bebis dog – orsakad av hög arbetsbelastning

Brister i kommunikationen och hög arbetsbelastning ledde till att ett barn dog under förlossningen i Gävleborgs län. Arkivbild.Bild: Christine Olsson/TT
Trots att allt från början såg bra ut dog ett barn under förlossningen. Brister i kommunikationen och hög arbetsbelastning är region Gävleborgs egen förklaring i en Lex-Mariaanmälan, skriver flera lokala medier.
"En frisk förstföderska kommer in till förlossningen med regelbundna värkar. Graviditeten är fullgången och till en början är fosterövervakningskurvan normal. Men den försämras successivt och i slutet av förlossningen är den mycket onormal. Barnet föds fram med hjälp av sugklocka, men är livlöst och går inte att återuppliva." Så beskriver Region Gävleborg själv händelseförloppet i ett pressmeddelande.
Språkförbistringar och bristande intern kommunikation, bland annat till följd av hög arbetsbelastning, bidrog till den tragiska utgången. Chefläkare John Mälstam har bestämt att den interna utredningen skickas vidare till tillsynsmyndigheten Inspektionen för vård och omsorg.
Gå till toppen