Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Lundabolag tar in mångmiljonkapital: ”Mycket glädjande”

Lundaföretaget Dlaboratory tar in tio miljoner kronor för satsning på marknad och försäljning.

Fredrik Akke är vd för Dlaboratory.
Dlaboratory, som utvecklar en teknik som gör det lättare att förutse och undvika strömavbrott, tar in tio miljoner kronor i en nyemission. Gunnar Bergstedt med investerarkollegor deltar tillsammans med de befintliga ägarna Almi Invest och Sustainable Energy Angels (SEA).
Pengarna ska användas till en ökad satsning på marknadsföring och försäljning. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Genom att utnyttja modern teknik kan Dlaboratory ersätta flera konventionella reläskydd och skydda en hel station med en central dator. När en incident inträffar levererar störningsanalysatorn omgående en analysrapport, som lagras och finns lättillgänglig via internet.
– Våra produkter för att digitalisera elnätet har blivit mycket väl mottagna på marknaden och nu behöver vi sätta ordentlig fart på vår försäljning. Därför är det mycket glädjande att vi säkrar kapital både från nya kompetenta investerare och från våra befintliga ägare. Detta gör det möjligt för oss att göra ordentliga satsningar på marknadsföring och försäljning, säger Fredrik Akke, vd för Dlaboratory.
Läs mer: Dlaboratory levererar smart teknik till Kraftringen
Läs mer: Almi invest investerar i Dlaboratorys teknik för smarta elnät
Läs mer: Ny teknik från Lund ger färre strömavbrott
Gå till toppen